BodyTalk is een unieke en holistische behandelmethode.


Ervaart u stress of ander emotioneel ongemak, lichamelijke pijn of een disbalans? Dan zou BodyTalk iets voor u kunnen zijn! 


In een BodyTalk sessie komen onderliggende oorzaken van ongemakken aan het licht door hun fysieke-, emotionele- en omgevingsfactoren te onderzoeken. BodyTalk kijkt verder dan alleen de sympthomen die een persoon ervaart, er wordt gekeken naar de gehele persoon met zijn of haar emoties, overtuigingen, omgeving, lichaam, etc..

De BodyTalk behandelaar zal in contact gaan met jouw ingeboren lichaamswijsheid (innate wisdom) en past diverse energetische technieken toe die jouw zelfhelende vermogen herstellen.


De BodyTalk technieken geven inzicht in de lichaamsdelen die aandacht nodig hebben. Wat voor u een voor de hand liggend probleem lijkt, is niet noodzakelijk het probleem dat uw lichaam als eerste wil aanpakken. Dit is het mooie van BodyTalk. Het respecteert de eigen behoeften van het lichaam en bepaalt de prioriteiten van uw lichaam voor genezing. Vervolgens, met het gebruik van een verscheidenheid aan niet-invasieve technieken, heroriënteert de BodyTalker behandelaar de natuurlijke genezingsreactie van uw lichaam om een ​​betere communicatie binnen het lichaam tot stand te brengen.


BodyTalk-sessies zijn gemakkelijk, veilig en comfortabel, ze worden gedaan met de cliënt volledig gekleed. Een BodyTalk-sessie duurt meestal tussen de 20 en 45 minuten. De lengte van een sessie is niet indicatief voor de kwaliteit van de sessie of de resultaten die optreden,  omdat zelfs de eenvoudigste sessies behoorlijk diepgaand kunnen zijn.


Voorafgaand bespreekt u met uw BodyTalk behandelaar uw gezondheidstoestand en andere persoonlijke problemen die u misschien wilt aanpakken. Vervolgens ontspant u zich op een behandeltafel, terwijl de behandelaar, naast u geplaatst, via uw arm de ja/nee-communicatie tot stand brengt. Deze ja/nee-communicatie wordt ook wel neuromusculaire biofeedback genoemd, vergelijkbaar met toegepaste kinesiologie.

Door te begrijpen dat uw lichaam een ​​inherente kennis van zichzelf heeft, kan de BodyTalk behandelaar uw lichaam snel en gemakkelijk vragen welke communicatiecircuits zijn aangetast en in welke volgorde deze communicatielijnen opnieuw tot stand moeten worden gebracht voor het snelst en best mogelijke genezingsproces.

Meer weten over het BodyTalk Syteem? Hieronder enkele websites en filmpjes:


Bodytalk in twee minuten uitgelegd (Engelstalig) Op Bodytalknederland en de International Bodytalk Association (IBA) kunt u meer lezen over Bodytalk.